Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1331

Tatjana Kren (sjedi za stolom) predstavlja svoju monografiju o Hrašćinskom meteoritu 22. svibnja 2021. godine u Trgovišću u kuriji Njeguš (foto Andrej Dundović)
Tatjana Kren (sjedi za stolom) predstavlja svoju monografiju o Hrašćinskom meteoritu 22. svibnja 2021. godine u Trgovišću u kuriji Njeguš (foto Andrej Dundović)
Tatjana Kren (sjedi za stolom) predstavlja svoju monografiju o Hrašćinskom meteoritu 22. svibnja 2021. godine u Trgovišću u kuriji Njeguš (foto Andrej Dundović)

U Temi Krugova slušamo prvih petnaestak minuta predstavljanja monografije o hrašćinskom meteoritu na 5. Hrašćinskom astru, festivalu koji u četrdesetak dana, od 21. svibnja do Međunarodnog dana asteroida, 30. lipnja, raznim programima obilježava 270. obljetnicu pada Meteorita Hrašćina, 26. svibnja. O knjizi je 22. svibnja ove godine u kuriji Njeguš u Trgovišću govorila autorica Tatjana Kren. Na nekoliko se stranica spominje i križevački meteorit.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Modri zvjezdani vlak Krešimira Butkovića, knjiga za mlade je Mjesec bijele boje Emmanuela Lepagea, na odjelu beletristike Noću pod kamenim mostom Lea Perutza, a na stručno-znanstvenom odjelu Palestina Joea Saccoa.

Na današnji datum rođeni su Frank Lloyd Wright i Tim Berners-Lee, objavljen je roman 1984, proglašen je Svjetski dan oceana, umrli su Muhamed, Tadija Smičiklas i George Sand.

U Vijestima Krugova govorimo o izložbama u zagrebačkom Etnografskom muzeju i u Opatiji, o Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku, o festivalu K.U.F.E.R. u Križevcima, a pratimo i zbivanja na projektu Future Hub Križevci i u Gradskoj knjižnici Franjo Marković.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo promatranje teleskopom predstojeće vrlo male pomrčine Sunca 10. lipnja i događaje na Marsu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Tomasa Albinonija, Roberta Schumanna, Nikolaja Andrejeviča Rimski-Korsakova, Arsena Dedića, Nancy Sinatre i grupe Simply Red.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1331 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 8. lipnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


Vezano

Komentari su zatvoreni.