Uzgoj povrća u širem centru: Korisnicima Križevačkih gradskih vrtova uručeni ključevi i potreban alat

Gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško uručili su su korisnicima Križevačkih gradskih vrtova ključeve od vrata i potreban alat za obradu zemlje za uzgoj povrća i drugih proizvoda za vlastite potrebe.

Podsjetimo, ove je godine Grad Križevci s obzirom na potrebu građana proširio i uredio Križevačke gradske vrtove kolokvijalnog naziva „Magdin vrt“. Vrtovi se sada prostiru na 6000 metara kvadratnih, ograđeni su, a sastoje se od 37 parcela, od kojih je svaka veličine 50 metara kvadratnih. Imaju prostor za edukaciju, prostor zajednice, pokazno-eksperimentalne gredice, šumarak biljnih zadruga, livadu za odmor, druženje i igru te urbani mini voćnjak.

Nakon inicijative Zdravo Križevci koja se proširila na projekt „Razvoj kratkog lanca opskrbe Zdravo Križevci“, ovo je još jedan od načina kako građane potičemo na zdravu prehranu. Uz to, vrtlarenje je aktivnost koja osim same proizvodnje hrane, ima dodatne koristi kao što su održivi razvoj, smanjenje izdvajanja za hranu te pozitivan utjecaj na psiho-fizičko zdravlje ljudi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.