Križevci žele samostalan Dom zdravlja

Od početka godine četiri osnovne škole u gradu Križevcima postale su i formalno gradske, nakon što je Grad preuzeo od Županije osnivačka prava ili skrb i upravljanje nad njima. Poslije škola, pomalo neočekivano jer takva odluka nije bila zasebna točka dnevnog reda, križevačko Poglavarstvo odlučilo je krenuti i u osamostaljivanje primarne zdravstvene skrbi. Prijedlog je formulirao gradonačelnik Branko Hrg.
– Predlažem da se sukladno zakonu koji to omogućuje, donese zaključak o pokretanju inicijative za izdvajanje Doma zdravlja Križevci iz sustava Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Osnivačka prava i ovlasti ostale bi i dalje u nadležnosti Županije, pojasnio je Hrg, no križevački Dom zdravlja imao bi vlastito, samostalno rukovodstvo. Na taj način uspostavilo bi se stanje kakvo je bilo prije osnivanja županijskog Doma zdravlja.
– Prije nego što je došlo do ove nespretne i nesretne simbioze koja definitivno nije rezultirala ničim pozitivnim.

Njome od samog početka nisu bili zadovoljni ni djelatnici križevačkog Doma zdravlja, dodao je Hrg. Kako za postupak izdvajanja nije potrebna suglasnost Ministarstva zdravstva već samo Županije koprivničko-križevačke, gradonačelnik Hrg očekuje da će se osamostaljenje tamošnjeg Doma zdravlja obaviti vrlo brzo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.