Šaljite svoje fotografije za izložbu ‘Križevci okom kamere’

Križevački Gradski muzej i ove će godine prirediti izložbu fotografija križevačkih motiva, “uhvaćenih” okom križevačkih ljubitelja fotografije. Za tu svrhu poziva sve ljubitelje ove umjetnosti da pošalju svoje radove koji će dobiti mogućnost da povodom Dana grada budu u okviru izložbe “Križevci okom kamere izloženi u prostorijama Likovne galerije Križevci.
Na poziv se mogu javiti svi koji se amaterski ili profesionalno bave fotografijom a koji su, kako kaže ravnatelj Muzeja Zoran Homen, “na bilo koji način ovjekovječili svojim klasičnim ili digitalnim aparatom neki gradski motiv”. Svi se oni mogu “pridružiti i svojim sudjelovanjem obogatiti ovu našu izložbu”, ističe Homen.

Organizator izložbe će od pridošlih fotografija izabrati najuspjelije prema motivima (ne preporuča se veći broj fotografija istog motiva) i prema svojstvima (one “lošije izrade” neće ući u izbor). Svi zainteresirani bi trebali zadovoljiti sljedeće uvjete: na izložbi mogu sudjelovati svi sugrađani koji na svojim fotografijama imaju zabilježene motive Križevaca i neposredne okolice, neovisno o vremenu nastanka fotografije i godišnjem dobu; na fotografijama mogu osim objekata biti zabilježeni i neki značajniji događaji, kao i poznati ljudi ili manifestacije; poželjno je da radovi imaju elemente umjetničke fotografije, s težnjom da poznate prizore predstave možda u nekom drugom viđenju; mogu se izložiti zanimljivo fotografirani detalji zgrada, zelenila ili sl.; preporuka je da fotografije ne budu naknadno obrađivane nekim računalnim programom nego da budu, što je moguće više izvorne.
Svaki autor može prijaviti do 3, bilo crno-bijele, bilo fotografije u boji, dimenzija 30×40 ili 24×30 cm (ovo drugo ako je fotografija zalijepljena na podlogu dimenzija 30×40 cm).
Fotografije (na poleđini svake ostavite ime i prezime te adresu i naziv slike) možete dostaviti u Likovnu galeriju na Nemčićevom trgu 6 do 4. travnja 2009.
Na izložbi će publika glasovati za najuspješnijeg izlagača koji će sljedeće godine moći izložiti 10 fotografija. Pravo na izlaganje 10 radova ove godine tako ima Nikola Žulj.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.