Dinamo i Hajduk na križevački…

“Čuj, jel’ bu Jero igral drugi vikend za Radnik?”, pita jedan tip drugoga na tribinama gradske dvorane prošle subote. Utakmica Radnika protiv Vindije bila je zanimljiva, publika je poderala dlanove za mlade križevačke dečke, kadet Momi Prstec ubacio je 17 poena, Maksić 18, Dominik Nervo pogodio je čak tri trice, a Tomas i Garma nakon dva kola vodeći su strijelci lige.

No odgovor na pitanje o suspenziji Matije Jeriche tog je trena bio zanimljiviji od pick and rolla na terenu. “Izgleda da nebu igral. Pretiju mu doživotnim zatvorom zato kaj je uvredil struku!”
Je li koga uvrijedio kad je odlučio da više ne želi igrati za Prigorje financije i je li križevački dečko zavrijedio ovakav tretman od tog istog križevačkog kluba koji mu suspenzijom priječi bavljenje košarkom, je li ikome ikad zabranjeno igranje u amaterskoj košarkaškoj ligi, pitanja su o kojima se sve glasnije šuška na  tribinama gradske dvorane. Jedino pitanje koje je uistinu važno je – Kome to treba?
Lakše je bilo Sanaderu vratiti se u Sabor, čini se, nego Jerichi u Radnikov dres pa će i treće kolo Jero sjediti na tribinama. A na tribinama bi ove subote mogla biti gužva jer igraju dva gradska kluba.
U klubu Prigorje financije ne skrivaju želju za ulaskom u kvalifikacije za prvu ligu pa su i ove godine uložili u kupnju i kondicijsku pripremu igrača na Bjelolasici. Iz zadarske Voštarnice je stigao Zrnić, iz Vindije Sedlar, iz Svjetlost Broda Maslić, iz Dubrave Bošnjak, iz Međimurja junior Andrija Hrkač i njegov brat Nikola te juniori Krčelić i Bešlić iz zagrebačkih klubova. U Radniku nemaju ambicija za prvom ligom, njihov je naglasak na radu i afirmaciji mladih igrača, a u tome im već treće kolo volonterski pomažu Tomas i Garma. Košarkaši Prigorja odigrali su brojne pripremne utakmice prije početka prvenstva i neupitno je da su dobro uigrani i fizički jači, a kako će se braniti protiv Radnika, zasada najefikasnije ekipe lige i gradskog suparnika, vidjet ćemo sutra u 18 sati u Gradsko-školskoj sportskoj dvorani.

 

 

 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.