Članice Udruge Maslačak sudjelovale na kampu u Tuheljskim Toplicama

Članice Udruge “Maslačak” Križevci Ivana i Nada Domitrović te Josipa i Slađana Sekušak sudjelovale su na kampu u Tuheljskim Toplicama. Kamp se održao od 20. – 23. 5. 2021. u okviru Programa “Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove III”, a organizirao ga je Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Udruga “Maslačak” Križevci jedna je od 32 članice Saveza, od kojih je većina sudjelovala na kampu. Prije epidemije uzrokovane virusom COVID-19 članovi Udruge “Maslačak” su svake godine sudjelovali u kampu od početka njegove realizacije.

Zbog epidemioloških mjera, kamp je bio specifičan jer su sudionici bili podijeljeni po manjim grupama, ali ipak su svi bili sretni zbog susreta sa dragim prijateljima nakon više od godinu dana. Kamp se sastojao od raznih radionica i edukacija koje su krenule već u četvrtak popodne, a bile su namijenjene roditeljima, voditeljima, stručnim suradnicima, ali i osobama s intelektualnim teškoćama. Cilj edukacija je bio naučiti nešto novo, čuti primjere dobre prakse, ali i utvrditi postojeća znanja.

Neke od tema su bile vraćanje poslovne sposobnosti i postupak vještačenja, stanje na tržištu rada i aktivnostima usmjerenim na osobe s invaliditetom, kao i kako dobra komunikacija vodi do kvalitetnijih odnosa. Jedna od tema bio je i “stres” i kako se s njim nositi i preokrenuti ga u nešto pozitivno. Prof. dr. sc. Daniela Bratković održala je edukaciju o spolnim i reproduktivnim pravima osoba s intelektualnim teškoćama. Radionice su između ostalih vodili i predsjednica Saveza mr.sc. Mirjana Jakovčev te zaposlenici Saveza kao i stručni suradnici. Slobodno vrijeme moglo se iskoristiti kupanjem u bazenima, a navečer je bila organizirana i kratka zabava uz ples.

Vezano

Komentari su zatvoreni.