SDP sa skupa u Križevcima: Koren godinama Križevčanima obećava zgradu gimnazije, a nikako da je izgradi

Izbori nisu gotovi, naš kandidat Mladen Kešer je u drugom krugu“, poručio je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Marko Katanović sinoć u Križevcima, na dosad jedinom predizbornom skupu uoči drugog kruga lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju 30. svibnja. Križevčani će birati gradonačelnika između dva kandidata, nezavisnog Marija Rajna i HDZ-ovog Mate Devčića, te župana između SDP-ovog Mladena Kešera i Mrežinog Darka Korena.

Građani naše županije zaslužili su jednu bolju, bržu, energičniju Koprivničko-križevačku županiju. Zaslužili su promjenu. Naša županija mogla bi biti perjanica Hrvatske, a ne da u masi statističkih pokazatelja bude u sredini ili na samome dnu“, rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i pozvao građane da izađu na izbore. Kandidat njegove stranke Mladen Kešer u drugi je krug ušao s potporom od 25.63 posto građana, dok je Darko Koren dobio 35.71 posto. Kešer pak iz izbornih rezultata naglašava podatak da je više od 27 tisuća građana, odnosno 60 posto onih koji su glasali, dosadašnjem županu Korenu reklo ne.

Kako Koprivničko-križevačka županija može biti sigurna ako je njena najvažnija zdravstvena ustanova dužna više od 91 milijun kuna? I da stvar bude bolja, Mato Devčić, čovjek koji vodi bolnicu dužnu milijune, želi biti gradonačelnik Križevaca. Zar je to normalno?”, poručio je Kešer. Postane li župan, njegova će zamjenica Sandra Sinjeri biti prva žena u vodstvu Županije u posljednjih 30 godina.

Svi vidimo da županija ne ide u dobrom smjeru. Bila sam sanacijska upraviteljica i dobro znam što znači voditi u trenucima krize, a županija je u krizi“, poručila je Sinjeri i dodala da je nužno povećati indeks razvijenosti naše županije. Podršku kandidatima svoje stranke dao je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, naglasivši da u Koprivničko-križevačku županiju dolazi često.

Podsjetili su me na fantastičnu priču o križevačkoj gimnaziji. Vi tu priču znate puno bolje od mene. Sadašnji župan izgradnju i dogradnju gimnazijske zgrade obećava u više izbornih ciklusa, a radovi nisu ni počeli. Trebaju nam ljudi koji će dati odgovore, a ne izgovore“, rekao je Grbin.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.