Dvostruko slavlje u ‘Lipi’

U utorak poslijepodne i navečer u kućici Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva “Lipa” Križevci obilježena su dva datuma koji su se ove godine poklopila istoga dana; Fašnik i Dan žena na – 8. ožujka. Već tradicionalno, “Lipa” svake godine organizira “Maškaradu pri Lipi” za male i velike, no ove je godine bilo upriličeno samo predstavljanje za najmlađe.

Odaziv je bio nešto manji nego ranijih godina, a “Lipa” je za svakog malog učesnika osigurala simbolične poklone. Za četvero djece koji su, po ocjeni žirija, bili “naj”, osigurana su i pisana priznanja.
Fašničke krafne donirala je domaća firma iz Gornjega grada koja, u prkos teškoćama o kojima svi govore, uvijek pokazuje dobro srce, a posebno kad je riječ o najmlađima.

Nakon “službenog” dijela koji je vodio Ottone Novosel, djeca su se zadržala uz krafne, grickalice i sokove, a većina pratitelja djece bili su tate i tek poneka baka ili mama.
Navečer je upriličeno obilježavanje Dana žena uz “sponzorsku večeru” obitelji Krpanić. Podijeljeni su i karanfili ženama uz spomen da je ove godine i 100-godišnjica obilježavanja međunarodnog praznika žena – 8. marta.

Šteta što nije svratio nitko iz Turističke zajednice Grada, pa ni iz “struktura”, jer neki su pozvani po “sistematizaciji” da vide i znadu što se gdje događa. Makar i skromno, gotovo u tišini, ali ipak se događa. U “Lipi”!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.