(FOTO) Trenutak koji se čekao generacijama: Svečano otvorena atletska staza vrijedna 2,4 milijuna kuna

Atletska staza konačno je obnovljena i svečano otvorena. Križevačka atletska i sportska javnost desetljećima su čekali na dostojne uvjete za treniranje kraljice sportova, koja je našem gradu podarila dvojicu olimpijaca – Branka Zorka i Ninu Habuna.

Danas, 11. svibnja 2021. godine, nakon bezbroj obećanja i planova raznih političkih struktura, staza je konačno otvorena. Ukupna vrijednost radova iznosila je 2.4 milijuna kuna, a financirali su ih Grad Križevci s oko 1,6 milijuna, dok su preostali dio financirali Središnji državni ured za sport, Koprivničko-križevačka županija i Zajednica sportskih udruga Križevci.

Vrpcu je povodom otvorenja prerezao gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, uz asistenciju Veronike Drljačić i Ide Šimunčić, najuspješnijih križevačkih atletičarki.

Veliko mi je zadovoljstvo i čast pozdraviti vas na ovaj veliki dan za naše Križevce, za naše sportaše, atletičarke i atletičare. Atletika je najtrofejniji sportski kolektiv u gradu i trebalo bi puno imena istaknuti koji su tome pridonijeli. No, dopustite mi i jednu osobnu introspekciju. Jako mi je žao što otvorenje staze nije dočekao nedavno preminuli Mladen Pavljak, naš prvi trener u atletskom klubu na čiji smo grob položiili vijence prije ovog otvaranja. Ovaj projekt je jedan od najznačajnijih u zadnjih godina u gradu, pa i zadnjih nekoliko desetljeća. Staza je ovdje, staza je za generacije koje dolaze. Od srca svim Križevčanima čestitam ovaj dan jer će ovaj datum ostati zlatnim slovima upisano u gradskoj povijesti“, rekao je Rajn.

Ako postoji mjesto, ne u Hrvatskoj nego na svijetu, koje je zaslužilo atletsku stazu onda su to Križevci, rekao je izbornik atletske reprezentacije Mladen Katalinić.

Vaš Branko Zorko nije samo olimpijac, on je čovjek koji je osvojio prvu medalju za neovisnu Hrvatsku i sad je, u poznim godinama, dočekao dobre uvjete za trening. Zahvaljujem gradonačelniku sa suradnicima i Ministarstvu turizma i sporta koji su prepoznali atletiku kao sport u koji treba ulagati, od staze će koristi imati i sportaši i građani Križevaca. Ovi mladi atletičari sad imaju prave uvjete za postizanje olimpijskih normi“, rekao je Katalinić.

Župan Darko Koren dodao je: “Nijedan se sportski objekt, teren u Križevcima, nije toliko čekao, a toliko želio. Ako bismo neki sport poistovjetili s nekim gradom, Križevce moramo poistovjetiti s atletikom koja je povijest ovog grada.”

Kako je bilo na otvorenju staze, pogledajte u našoj galeriji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.