Početak upisa u Dječji vrtić Križevci 25. svibnja online putem

Dječji vrtić Križevci ove godine započinje s provedbom projekta ,,Informatizacija procesa upisa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove”. Uključivanjem u navedeni projekt digitalizirati će se procesi upisa te na taj način omogućiti upis djece u dostupne programe odgoja i obrazovanja putem sustava e-Građani.

Projektom će se omogućiti pokretanje jedinstvenog zahtjeva i potpuna obrada, a usluga će biti dizajnirana na način da se uvažavaju posebnosti koje su osnivači odredili kod postupka provođenja upisa (posebni kriteriji, prednosti pri upisu i sl.) Sustavom će se ostvariti administrativno rasterećenje roditelja/skrbnika, budući da za prijavu neće biti potrebno donositi razne potvrde (rodni list, potvrda o zaposlenju…) već se sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.

Navedeni projekt provodi Ministarstvo uprave u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET, a cilj je omogućiti upis u programe ustanove elektroničkim putem. Postupak upisa u Dječji vrtić Križevci započet će 25. svibnja i trajat će do 3. lipnja. Roditelji koje neće biti u mogućnosti na ovaj način izvršiti prijavu obavit će to uz tehničku podršku osoblja vrtića uz prethodnu najavu. Upisi u program predškole (minimalni program) odvijat će se tijekom lipnja, nevezano za projekt e-Upisi te će roditelji naknadno biti obaviješteni o terminu upisa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.