Od idućeg tjedna nastava uživo

Svi učenici od ponedjeljka se vraćaju u školske klupe, odlučio je to županijski Stožer civilne zaštite za škole kojima je Županija osnivač, a to su u Križevcima srednje škole, unatoč ne baš dobroj epidemiološkoj situaciji. Jučer je, primjerice, više od 70 posto testiranih uzoraka bilo pozitivno, a i danas je slično.

Brojevi nam ne govore da je situacija dobra, ali niti da eskalira. Postoji određeni rizik, no nazire se nekakvo smirivanje tako da idući tjedan sva djeca idu na nastavu uživo. Prilikom ove odluke uzeli smo u obzir i neke druge komponente osim zdravstvene pa tako i činjenicu da je sadašnji režim online nastave jedan sociološki, psihološki, društveni i pedagoški problem i jednostavno je nemoguće djecu držati kod kuće“, rekao je Koren.

U školske klupe od iduće tjedna vraćaju se i učenici viših razreda osnovnih škola kojima je Grad Križevci osnivač te svi učenici Glazbene škole Alberta Štrige. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci nastavu će pohađati po modelu B, na način da će šest odgojno-obrazovnih skupina pohađati nastavu u učionici, a šest na daljinu, da bi se tjedan poslije zamijenili.

Vezano

Komentari su zatvoreni.