Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1326

Predavanje dr.sc. Andreja Dundovića “Fizika u vrtlogu turbulencija” 25. ožujka održano je u “atmosferi turbulencija COVIDA-19” (foto Silvia Novosel)

U Temi Krugova slušamo drugi dio javnog predavanja o turbulencijama u svemiru dr. sc. Andreja Dundovića u okviru projekta Future Hub Križevci, koje je održano 25. ožujka u Hrvatskom domu u Križevcima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Hrabri Tango: Djetinjstvo i mladost Gordane Lukačić, knjiga za mlade je Pošta za Li Elizabete Končić Trlek, na odjelu beletristike Nizozemska kuća Ann Patchett, a na stručno-znanstvenom odjelu Ljubav oko svijeta Davora Rostuhara.

Na današnji datum rođeni su Thomas Henry Huxley, Antun Augustunčić, Edo Murtić, Nenad Brixy, Audrey Hepburn, Amos Oz i izumitelj klavira, Nizozemci kupili Manhattan, Ernest Hemingway dobio je Pulitzerovu nagradu, demonstriran je Edisonov fonograf, umrli su Mirko Bogović i Josip Broz.

U Vijestima Krugova bavimo se završetkom projekta EPK u Rijeci, Edukativnom muzejskom akcijom i radovima u rimskom Koloseju, te programom Future Huba Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo događaje na Marsu, smjenu na Međunarodnoj svemirskoj stanici, kineske aktivnosti i planove u svemiru, te odlazak Michaela Collinsa.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Neila Younga, Boba Dylana, grupe It’s a Beautiful Day i mnogo klavirske glazbe.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1326 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 4. svibnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.