Iduću subotu u Kozmološkom centru dobrotvorna aukcija slika Zaklade „Volim Križevce“

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ poziva na dobrotvornu aukciju slika za stipendiranje mladih Križevaca, koja će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. godine u Kozmološkom centru u Križevcima, Trg svetog Florijana 16, s početkom u 19 sati.

Tom će prilikom u prizemlju Kozmološkog centra biti izloženo tridesetak umjetničkih slika koje su donacija Grada Križevaca, a nastale su tijekom likovne kolonije na kojoj su sudjelovali članovi Križevačkog likovnog kruga s kolegama iz Mađarske.

– Zahvalni smo na vrijednoj donaciji križevačkih i mađarskih umjetnika, čije radove želimo ovom prilikom predstaviti Križevčanima zainteresiranima da za preporučenu donaciju koju umjetninu ponesu kući, istaknuo je upravitelj Zaklade „Volim Križevce“ Hrvoje Belani.

Ulazak na aukciju je slobodan uz obaveznu prethodnu najavu na info@volimkrizevce.hr ili s pozivnicom, a uključuje večeru – švedski stol uz prigodni glazbeni program. Osim razgledavanja izloženih umjetnina i iskazivanja interesa te sudjelovanja u samoj aukciji, posjetitelji će biti u mogućnosti obići i Zvjezdarnicu Križevci uz stručno vodstvo, zahvaljujući volonterima iz Astronomskog društva Perzeidi.

Sve prikupljene donacije ići će u korist stipendiranja dvadesetero učenika i studenata s područja Križevaca u aktualnoj školskoj, odnosno akademskoj godini 2023./2024. od kojih će se s nekima moći i susresti i razgovarati tijekom večeri. Medijski pokrovitelj večeri je portal Križevci.info, voditeljica aukcije Sonja Mrnjavčić, a u glazbenom dijelu programa će nastupiti mladi križevački gitaristi Dora Marin i Gabrijel Božić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.