Rajn predstavio Križevce na 7. konferenciji Smart Cities

Gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je u srijedu, 29. travnja na Liderovoj sedmoj konferenciji Smart Cities – pametnim rješenjima do održivog grada gdje je pored nekoliko čelnih ljudi hrvatskih gradova i predstavnika realnog sektora predstavio primjere dobre prakse iz Križevaca.

Govorio je o svim aktivnostima i projektima kojima su Križevci ponijeli titulu najbolji Eco City 2020. godine, a predstavio je i zašto su Križevci danas primjer u Hrvatskoj pa i Europi. Križevci su prepoznati kao lider zelene transformacije grada što je ova konferencija još jednom potvrdila, a gradonačelnik je posebno naglasio kako je to zasluga prije svega građana, ali i odgovornog upravljanja križevačkim potencijalima.

Kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, odgovornost, transparentnost, sudjelovanje građana, kao i smanjenje emisije štetnih plinova, energetska učinkovitost, zbrinjavanje otpada, pametna mobilnost i digitalizacija gradova ključni su čimbenici za osiguranje održivog napretka ističu organizatori ove konferencije na kojoj su predstavljeni novi projekti, otvoreni natječaji i budući planovi koji imaju za cilj poboljšati život građana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.