Šef umirovljenika: Od vlasti ne tražim ništa, a nemam ni ultimatum

Slavko Konfic nakon priklanjanja SDP-u u Koprivničko-križevačkoj županiji – Vijećnici HSU-a i HSLS-a oštro odbacuju optužbe koprivničko-križevačkog župana i bivšeg šefa Skupštine, te kažu da promjena u vrhu vlasti neće biti

Nakon što je izišao iz koalicije s HSS-om i HDZ-om i time označio kraj zeleno-plave vladavine u Koprivničko-križevačkoj županiji, Slavko Konfic, šef županijskog HSU-u, komentirao je važnu odluku.

Žao mi je, ali…

– Odlično smo surađivali, ali morao sam raskinuti koaliciju i zbog toga mi je žao, no to je bila posljedica nacionalne politike – izjavio je Konfic te kazao da je Koprivničko-križevačka županija jedina u kojoj se umirovljenici nisu ujedinili sa SDP-om i HNS-om.

Najavio je kako se doneseni programi, posebno oni koji se tiču socijalne skrbi, neće mijenjati.

Dramatičnih promjena u vrhu županijske vlasti, kaže šef umirovljenika, neće biti, a ako SDP zatraži da se smijeni župan Darko Koren (HSS), poručuje da će istog trena raskinuti novu koaliciju.

Iz HSS-a i HDZ-a nakon skupštine izjavili su o bivšim partnerima iz HSU-a i HSLS-a da su za ostanak u koaliciji imali zahtjeve osobne prirode, no nisu htjeli otkriti koje. To opovrgavaju Konfic i Brkljača.

– Nije istina da sam imao nekakvih zahtjeva ili ultimatuma – kratko je poručio Konfic.

HSLS-ov vijećnik Joso Brkljača ističe da je njegova stranka napustila koaliciju još u prosincu i da djeluje isključivo samostalno.

– Felak i Koren dobro znaju da nisam na prodaju i takve optužbe im ne služe na čast. Od politike nikad ništa nisam dobio, a ni tražio – kazao je Brkljača.

Dodao je da mu je bila čast sudjelovati u radu nekadašnje koalicije te da će uvijek podržati dobar program, neovisno o tome s koje strane dolazi.

Nije više ni u NO HEP-a

Iako se nagađalo da će odlazak Konfica koštati i mjesta u NO-u HEP-a, on kaže da mu je mandat istekao, a da se na novi natječaj nije ni prijavio jer ne zadovoljava uvjet visoke stručne spreme. Brkljača se ne boji za posao pomoćnika voditelja cateringa i ugostiteljstva u Podravki jer, kaže, nikad nije miješao posao i politiku. (VL)

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.