Rajn održao prijem za križevačkog branitelja Draženka Kapovića

Gradonačelnik Mario Rajn održao je u ponedjeljak, 26. travnja prijem za umirovljenog križevačkog branitelja Draženka Kapovića povodom 20-te obljetnice njegova hodočašća biciklom iz Križevaca u 4000 kilometara udaljeno francusko marijansko svetište Lourdes.

Iskustvo je predobro. Toliko ljudi upoznaš na putu, ostanu kontakti. A onaj osjećaj kad dođeš se ne može opisati,“ istaknuo je gospodin Kapović prilikom opisivanja ovog jedinstvenog iskustva te zahvalio gradonačelniku na prijemu. Dodao je kako je putovanje trajalo mjesec dana te kako je u prosjeku prošao 150 kilometara dnevno, a i dan danas održava kontakte s ljudima koje je tom prigodom sreo. Posebno je naglasio kako je ovim putovanjem proširio ime Križevaca budući da je svima isticao ime svoga grada i činjenicu da dolazi iz grada sv. Marka Križevčanina.

Čestitku na pothvatu, ali i zahvalu na promociji Križevaca uputio je gradonačelnik: „Ovo je pothvat za čestitati. 20 godina je prošlo pa je prilika da se obilježi ova velika obljetnica. Vaš pothvat ujedno je promovirao grad Križevce i stvarno je gradu na čast, pogotovo s obzirom da je bilo u vrijeme Dana grada Križevaca.“

U nastavku prijema gospodin Kapović osvrnuo se i na neke druge rute koje je prošao biciklom, poput 240 kilometara duge rute prema istoku Hrvatske kako bi se prisjetio ratnog puta križevačkih branitelja i time odao počast svim križevačkim, ali i braniteljima iz cijele Hrvatske, dok je gradonačelnik posebno istaknuo činjenicu da je gospodin Kapović aktivan član društva s obzirom na njegovo djelovanje u KUD-u Prigorje i u križevačkoj Udruzi branitelja liječenih od PTSP-a „Sv. Marko Križevčanin“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.