Zeleno Prigorje odradilo još jednu hvalevrijednu akciju

Ekološka udruga Zeleno Prigorje i Odred izviđača “Kalnik” Križevci su u subotu, 24. travnja u poslijepodnevnim satima održali edukativnu aktivnost za izviđače Poletarce. Poletarci su na Magdinom vrtu, uz vodstvo članica Udruge Olge Razum Šujice i Ivane Šatrak, posadili ljekovito i aromatično bilje te posijali poljsko cvijeće i ostalo samoniklo bilje. 

Poletarci su naučili mjeriti parcelu (i uz to vježbali znanje matematike), kako obraditi zemlju za sadnju a kako za sijanje, kako pravilno izvaditi biljku iz posudice i preseliti ju u zemlju, kako pripremiti ‘rupu’ za sadnju i što je sve biljkama potrebno za rast i razvoj. Uz to, učili su koja biljka služi čemu i zašto ju sadimo. Marljivo su radili, posadili i posijali mnoštvo toga, što se može vidjeti na priloženim fotografijama koje je zabilježila načelnica Odreda Maja Ljubojević. 

Nakon i tijekom sadnje, neka djeca su sama krenula čistiti smeće oko vrta što ukazuje da su na zadnjoj akciji naučili važnost brige o okolišu. Članovi Udruge i Odreda pozivaju sve sugrađane da posade nešto ove godine, barem u posudici na svojem prozoru i unesu dašak zdravlja i prirode u svoje domove i dvorišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.