U ponedjeljak na Nemčićevom trgu info štand o mogućnostima za jeftiniju struju

Svake se godine, 26. travnja, obilježava Svjetski dan obnovljivih izvora energije kao spomen na katastrofu u nuklearnoj elektrani u Černobilu koja se dogodila 26. travnja 1986. godine, čime se želi ukazati na nužnost istraživanja i primjene obnovljivih izvora – sunca, vjetra, geotermalnih izvora, vode, biomase i sl.

Hrvatska ima veliki potencijal u obnovljivim izvorima energije, ali ga još uvijek nedovoljno koristi. Znatnije iskorištavanje omogućilo bi brži gospodarski razvoj uz pozitivan učinak na zaštitu okoliša i smanjenje emisija stakleničkih plinova. Za razliku od elektrana na fosilna goriva, sunčane elektrane ne ispuštaju onečišćujuće tvari u okoliš i električna energija koju proizvode potpuno je bez emisija.

Križevci su prepoznali važnost ulaganja u obnovljive izvore energije pa, osim što istražuju mogućnosti korištenja geotermalne energije, već drugu godinu za redom pružaju financijsku podršku građanima u izgradnji sunčanih elektrana.  

Križevački laboratorij inovacija za klimu stoga u suradnji s Gradom organizira info štand za građane kako bi ih informirali o tehnologiji sunčanih elektrana, mogućim uštedama, financijskoj podršci Grada i drugim pitanjima koja zanimaju građane. 

“Dođite u ponedjeljak, 26. travnja od 9 – 12 sati na info štand na Trg Antuna Nemčića gdje ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz postavljanje sunčanih elektrana i mogućnostima sufinanciranja. “ – poručili su iz KLIK-a. 

KLIK je mjesto za sva pitanja vezana za energiju, klimu i kvalitetu života te pomoć građanima u izradi projekata sunčanih elektrana i prijavama na natječaje za sufinanciranje. Za dodatne informacije, obratite se na kontakt@zadruga-klik.hr

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.