Sve je spremno za 45. Križevačko veliko spravišče

KRIŽEVCI – Za vikend će se u Križevcima po 45. puta pomiriti tamošnji purgeri i kalnički šljivari plemenitaši. Osim povijesne priče na kojoj je temeljena najstarija kulturno-turistička manifestacija u Podravini i Prigorju, Križevačko veliko spravišče popraćeno je brojnim kulturnim, sportskim, kulinarskim i zabavnim događanjima. Režiju scenskih uprizorenja, središnjih večernjih događaja na pozornici Spravišča, i ove godine potpisuje glumac Adam Končić, na scenariju je ponovno uz njega radio ravnatelj križevačkog Muzeja Zoran Homen, dok su za izvedbe zaduženi domaći glumački amateri te kulturno-umjetnička društva iz grada i okolice.

– Pozivam Vas od srčeka da dojdete v petek, vidovski petek, subotu ili nedelju, makar i jedan dan, makar na dve, tri vure, makar, ak i dojdete na dve, tri vure, bute ostali malo duže. Dojdite k nam, v naše drage Križevce, na naše kajkavsko Križevečko spravišče, tere smo napravili po Križevečkim štatutima, a znate, tam gde su štatuti, da je i popevka i jestvina i pitvina, koja nam grlce naše zdravi i hladi, a onda daje dobru volju za feštu. Pak vas od srca pozivam: dojdite i bute vidli da vam bude veselo i lijepo z nama, pozvao je redatelj Adam Končić, goste na 45. jubilarno Križevačko veliko spravišče.

Spravišče sutra navečer koncertom otvaraju HPD Kalnik i tamburaši Glazbene škole Albert Štriga, a među brojnim događanjima koja će početi u petak bit će brojni sportski susreti, kuharska iznenađenja četiri MasterChefa na središnjoj pozornici na Strossmayerovom trgu, nastupi puhača na POOHfestu, koncert tamburica i zbora iz Austrije. Sparavišče neće zaobići ni stari zanati, svete mise uz pjevanje domaćih i gostujućih zborova i otvorena vrata križevačkih crkvi, biciklijada, nastupi križevačkih mažoretkinja i KUD-ova. U kasnim večernjim satima sva tri dana vrijeme je za zvijezde estrade; to će u petak biti Tomislav Bralić i Klapa Intrade, u subotu Danijela Martinović i DJ Iva Ris, te u nedjelju Jasmin Stavros.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.