Nabavljeno 5.800 spremnika za prikupljanje papira i kartona, besplatno će se podijeliti

Nakon što su prošle godine nabavljeni plavi spremnici za stambene zgrade, Grad Križevci je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sada nabavio 5.800 plavih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona na kućnom pragu koji će se podijeliti svim križevačkim kućanstvima. Nabava spremnika sufinancirana je sredstvima europskog Kohezijskog fonda, a usluga pražnjenja i odvoza reciklabilnog otpada neće se dodatno naplaćivati.
Cilj je dodatnim recikliranjem smanjiti onečišćenje okoliša i samu količinu novoproizvedenog otpada što je u skladu s Nacionalnom strategijom gospodarenja otpadom.

Podsjetimo, Grad Križevci je prošle godine s rastom od 9,81 posto na godišnjoj razini u odvajanju prikupljenog otpada ušao u top 10 gradova u Hrvatskoj po stopi odvojenog otpada. Uz to, sve mjere i aktivnosti koje provodi grad u suradnji s građanima rezultirali su dobivanjem nagrade za najbolji ECO CITY u 2020. godini. Nadalje, prošle godine zabilježeno je 221,46 tona manje miješanog komunalnog otpada na odlagalištu Ivančino brdo nego godinu prije što pokazuje da građani sve više odvajaju i brinu o okolišu.

Podjela plavih spremnika krenut će nakon što se riješi potrebna dokumentacija o čemu će građani biti unaprijed obaviješteni. U plave spremnike odlagat će se novine, časopisi, katalozi, pisma, kuverte, bilježnice, knjige, čestitke, vrećice od papira, manje kartonske kutije, ambalaža od papira i kartona, kutije od prehrambenih i kozmetičkih proizvoda, kutije od jaja, kutije od obuće i slično.

Vezano

Komentari su zatvoreni.