Nova uvjerljiva domaća pobjeda Radnika, ostaju u borbi za naslov prvaka

(foto: NK Radnik Križevci Facebook)
(foto: NK Radnik Križevci Facebook)

Nakon prošlotjednog poraza u završnici dvoboja od Tehničara, nogometaši križevačkog Radnika vratili su se na pobjednički kolosijek. U susretu 18. kola 3. HNL Sjever na domaćem su terenu pobijedili gostujući Graničar iz Đurđevca s uvjerljivih 4:0.

Bila je ovo druga domaća utakmica Križevčana u proljetnom dijelu prvenstva, a u oba su navrata upisali vrlo uvjerljive pobjede. Podsjetimo, prije dva tjedna u Križevcima je stradao Varteks s 5:0, dok su u subotu Đurđevčani napustili teren s jednim primljenim golom manje.

Kao i protiv Varteksa, Radnik je i ovaj puta pitanje pobjednika uvelike riješio u prvom poluvremenu. Na veliki odmor otišlo se s 3:0 vodstvom koje su osigurali Romano Lisjak pogotkom u 24. minuti, odnosno Žarko Bastašić dvama golovima u smiraj poluvremena, točnije u 44. i 45. minuti. Konačan rezultat postavio je Roberto Jandrašec u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Ovom pobjedom križevački su se nogometaši probili na 2. mjesto prvenstvene ljestvice nakon što je Polet remizirao u Virovititi. Vodeća je Mladost iz Ždralova s dva boda prednosti ispred Radnika.

U sljedećem, 19. po redu prvenstvenom kolu, Križevčani će na gostovanje u Virje kod Podravca, uvjerljivo najlošije momčadi prvenstva, koja je u 17 odigranih utakmica skupila svega dva boda i jedina su momčad lige koja još nije okusila slast pobjede.

Vezano

Komentari su zatvoreni.