VGUK dobilo novu Erasmus povelju

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) obavijestila je sve prijavitelje o rezultatima Poziva na prijavu za dodjelu Erasmus povelje u visokom obrazovanju (Erasmus Charter for Higher Education) za novo programsko razdoblje.

Među dobitnicima akreditacije koja će vrijediti za cjelokupno trajanje novog programa (2021. – 2027.) je i naše Učilište, zajedno s čak 42 visoka učilišta iz Republike Hrvatske.

Važeća Povelja preduvjet je za sudjelovanje u programu Erasmus+, a služi kao opći kvalitativni okvir za aktivnosti europske i međunarodne suradnje koje Učilište može provoditi u sklopu novog programa u predstojećem razdoblju. Sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima pridonijet će osnaživanju kvalitete i inovacijskog potencijala naše ustanove te dati snažan zamah procesu internacionalizacije.

Uspješnom prijavom za Povelju VGUK potvrđuje svoje strateško usmjerenje u izgradnji međunarodnog ugleda i vlastite prepoznatljivosti te jače integracije u europski i izvaneuropski visokoobrazovni prostor.

Vezano

Komentari su zatvoreni.