Ustanove u kulturi Grada Križevaca dobile vrijedne investicijske potpore

Ustanove u kulturu Grada Križevaca – Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Gradski muzej Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci – uspješno su ostvarile investicijske potpore Ministarstva kulture i medija za 2021. godinu.

Naime, ustanove su na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu, za program gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture (investicijske potpore) koji je Ministarstvo kulture i medija RH objavilo u rujnu 2020. godine prijavile programe opremanja i rekonstrukcije, a danas su objavljeni rezultati Poziva.

Tako je Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” Križevci“ za program „Nabava informatičke opreme i programa – zamjena za dotrajala računala“ odobreno sufinanciranje od 15.000,00 kuna, Gradskom muzeju Križevci je za sanaciju vanjskog dijela zgrade Muzeja odobreno sufinanciranje u iznosu od 70.000,00 kuna, dok će Pučko otvoreno učilište Križevci završno opremiti unutarnji prostor Velike dvorane Hrvatskog doma te obnoviti toranj u sklopu dvorane, a što će se sufinancirati sredstvima Ministarstva u iznosu od 250.000,00 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.