Povratak na pobjedničke staze: Radnik s čak 5:0 pobijedio Varteks

Jučerašnjim utakmicama 16. kola nastavljena je 3. HNL Sjever. Nakon poraza u prošlom kolu kod drugoplasiranog Poleta, križevački Radnik vratio se pobjedama protiv Varteksa. Domaćini su bili bolji s visokih 5:0, a susret je riješen već u prvom dijelu. Naime, Križevčani su na poluvremenu već imali 4:0 prednost, a kako će susret završiti, moglo se naslutiti već na samom uvodu utakmice.  

Prvi gol domaći zabijaju iz penala u 5. minuti, siguran izbođač bio je Mihael Mladen, a samo osam minuta kasnije isti igrač zabija i povećava vodstvo Radnika. U 26. minuti igrač Radnika presijeca loptu u jeku napada Varteksa, ali njihovu završnicu ‘kvari’ golman Jovan koji brani i izbacuje loptu u korner. Nakon kornera domaćini zabijaju za 3:0 autogolom Romana Nježića. Zatim Bumbari pokušavaju u tri navrata doći do smanjenja rezultata.

Prvo puca Vajagić u 29. minuti, Kesse u 32. dobro puca po golu ali je vratar Radnika Danijel Vrbančić siguran, dok u 38. Novko još bolje udara na gol domaćina, ali golman brani vršcima prstiju. I onda opet pred kraj poluvremena domaćini iskorištavaju loše kombiniranje Bumbara te s 18 metara pogađaju za 4:0, strijelac je bio Matija Dimović.

Početkom drugog poluvremena pokušaj Varteksa. Jazbec asistira Vajagiću za šut, on dobro puca, ali lopta odlazi malo pokraj gola. Domaćini uskoro dolaze i do petog gola i rezultata koji je zaključio utakmicu, a hat-trick je kompletirao Mihael Mladen.

Ovom pobjedom Radnik se bodovno izjednačio s Poletom. Oba kluba imaju po 31 bod, no Polet zbog boljeg međusobnog omjera ipak drži drugu poziciju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.