Potpisan ugovor – korak bliže novoj zgradi Veterinarskog zavoda

Gradonačelnik Mario Rajn i ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun potpisali su jučer Ugovor o osnivanju prava građenja radi izgradnje nove zgrade Veterinarskog zavoda Križevci. Time najstarija takva ustanova na području jugoistočne Europe nakon 120 godina rada u zgradi nekadašnjeg pavlinskog samostana kreće u novi razvojni ciklus.

Meni je neopisivo zadovoljstvo biti partner i dio ovog procesa tim više jer u Veterinarskom zavodu u Križevcima značajan broj naših sugrađana i radi, školuje se, doškoluje i predstavljaju onu znanstvenu okosnicu veterinarske struke. Ovo je zalog za dugotrajnu suradnju Veterinarskog zavoda i Grada“, rekao je Rajn i naglasio važnost daljnjeg razvoja znanstveno-istraživačkih institucija u gradu.

Pravo građenja osniva se na 25 godina uz mjesečnu naknadu oko 1500 kuna. Nova zgrada znači novu dinamiku u razvoju i prosperitetu ustanove, moderniju tehniku, nove i kvalitetnije metode, suvremen laboratorijski prostor, ali i nova zapošljavanja.

Taj prostor preduvjet je našeg daljnjeg razvoja, znanstvenog napredovanja naših zaposlenika te novih zapošljavanja. Sada nam slijedi ishođenje svih potrebnih dozvola za gradnju te sustavan rad na privlačenju sredstava iz fondova Europske unije kojima namjeravamo financirati gradnju zgrade te njezino opremanje“, rekao je ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Habrun.

Zavod inače ima 28 akreditiranih metoda u tri laboratorija, zadovoljavaju zahtjeve i norme Hrvatske akreditacijske agencije koja ih ocjenjuje svake godine. Trenutačno je zaposleno 25 osoba, čak šest doktora veterinarske medicine.

Ovo je prvi puta da je netko nešto dao Hrvatskom veterinarskom institutu, odnosno Veterinarskom zavodu u Križevcima i prvi put da je prepoznata potreba za sutra, za budućnost. Nama je važno da još dobijemo i potporu Europskih fondova, a sve ostalo će servisirati Institut“, objasnio je predstojnik zavoda akademik Željko Cvetnić. Nova je zgrada prema idejnom projektu površine oko 1000 m2 i nalazit će se u blizini Razvojnog centra i tehnološkog parka.



Vezano

Komentari su zatvoreni.