Noa Svoboda potvrdio veliki talent i odigrao najbolju prvoligašku utakmicu karijere

Jučer su odigrane nove utakmice HT Premijer lige za košarkaše, gdje križevačka košarka odnedavno ima i trećeg predstavnika. Naime, početkom veljače Noa Svoboda zamijenio je dres Cibone onim Hermes Analitice.

Noa je brat Ivana Svobode koji već niz godina igra za Hermes Analiticu, a nakon prvih koraka u Križevcima igrao je za kroz mlađe kategorije Cibone, te nosio dres u svim reprezentativnim selekcijama, a trenutno je na popisu juniorske reprezentacije. Nakon što je pristigao u Hermes, iz kluba su rekli kako očekuju da će biti veliko pojačanje u junioskom prvenstvu, ali jučer je Noa potvrdio da će imati što pokazati i u najvišem rangu hrvatske košarke.

Hermes Analitica je, doduše, poražena kod izvrsnog Sonika Puntamike rezultatom 98:75, no veseli najbolja partija prvoligaške karijere mlađeg Svobode. Odigrao je nešto manje od 15 minuta, zabio 10 poena, ali je popunio i ostale statističke kategorije s 3 skoka, 2 asistencije te jednom ukradenom loptom. Sve to uz vrlo dobar šut iz igre (4/8). Ujedno je nadvisio učinak brata Ivana, koji nije imao svoj šuterski dan te je zabio 3 poena.

U akciji je bio i Luka Tomas, čiji je Zabok kod kuće poražen od Cibone. Završilo je 83:68 za Cibose, a Luka je odigrao partiju ispod svojeg prosjeka. Za gotovo 24 minute na parketu, postigao je 5 poena iz jednako toliko upućenih šuteva, čemu je dodao tri ukradene lopte.

Vezano

Komentari su zatvoreni.