Kešer traži predračun za Pfizer ili Modernu

Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer otvorenim je pismom zatražio od premijera Andreja Plenkovića i Stožera civilne zaštite da se mještani Kalnika prestanu cijepiti AstraZenecom jer je općina spremna platiti cjepivo Pfizera i Moderne.

Općina Kalnik spremna je za svoje stanovnike osigurati cjepivo drugih proizvođača koja su dostupna u RH na način da sama otkupi određenu količinu cjepiva i tako smanji stres i pomutnju koja se ovih dana događa“, poručio je Kešer.

Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo traži da pošalje ponudu ili predračun za otkup 700 doza cjepiva tvrtke Pfizer, a Općina Kalnik će, predlaže načelnik, novac uplatiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Podsjetimo, mještani Kalnika jučer su se trebali cijepiti na punktu u Svetom Petru Orehovcu, no odaziv je bio slab. Nepovjerenje građana nije ublažilo ni vrludanje županijskog Stožera koji je prekjučer prvo odgodio cijepljenje, a onda nakon upozorenja ministra Vilija Beroša da županijski stožeri nemaju ovlasti donositi odluke o odstupanju od Programa cijepljenja, tu odluku povukao.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar danas je u programu N1 televizije komentirao priču oko cijepljenja AstraZenecom i pozvao političare da temu cijepljenja ne iskorištavaju u predizborne svrhe.

Politika treba ostaviti prostor struci da odluči o tome. Znam da su sada lokalni izbori, ali s tim se treba baviti struka“, rekao je Šostar. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.