Ministrica posjetila VGUK, sljedeći korak je jače pozicioniranje učilišta na polju znanosti

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sklopu službenog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji posjetila je i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima kako bi se upoznala s djelatnošću i problemima ove obrazovne institucije.

Radnom sastanku uz ministricu Vučković, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka, glavne savjetnice u Ministarstvu poljoprivrede Franke Vojnović, savjetnika ravnateljice HAPIH-a Franje Poljaka prisustvovali su i gradonačelnik Mario Rajn, župan Darko Koren, dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijana Ivanek Martinčić, prodekanica Tatjana Jelen te pročelnica preddiplomskog stručnog studija Marcela Andreata-Koren.

Dobrodošlicu u Križevce ministrici i njenim suradnicima poželjeli su gradonačelnik Rajn i župan Koren dok je dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima predstavila ministrici studijske programe, projekte kao i planove učilišta u nadolazećem razdoblju. Posebno se osvrnula na problem ovlaštenja Agrokemijskog laboratorija Visokog gospodarskog učilišta za kontrolu plodnosti tla koji se proteže još od 2019. godine što u konačnici predstavlja velik problem za poljoprivrednike i za samo učilište.
Ministrica Vučković pohvalila je rad Visokog gospodarskog učilišta, dugogodišnju tradiciju obrazovanja u poljoprivredi te naglasila kako će se riješiti ovaj problem ovlaštenja.

“Upoznao sam ministricu sa statusom Visokog gospodarskog učilišta Križevci. Intenzivno komuniciramo kako bismo VGUK snažnije pozicionirali na području znanosti što je za Križevce vrlo važno”, izjavio je nakon sastanka Mario Rajn.

Nakon radnog sastanka, ministrica je posjetila i laboratorij za kontrolu kvalitete poljoprivrednog reprodukcijskog materijala gdje je voditeljica laboratorija dr.sc. Dijana Horvat predstavila kolekciju sjemena starih sorti povrća.

Vezano

Komentari su zatvoreni.