Afrika i ostale šarene priče: Dječji vrtić izlaže u Gradskom muzeju

Dječji vrtić Križevci izlaže u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja u našem gradu. Već sami uvod u članak djeluje zanimljivo, a vjerujemo da će posjetiteljima takva biti i izložba ‘Afrika i ostale šarene priče’, koju svi zainteresirani mogu razgledati radnim danom od 10 do 13 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

Iako je veljača najkraći, ujedno je i najšareniji i najzabavniji mjesec u godini. Vrijeme karnevala poslužilo je kao inspiracija za nastale dječje radove koji osim tradicionalnih afričkih maski i nakita prikazuju i afrička glazbala, a osim odgojnih skupina ,,Kapljice” i ,,Kikići” koji su nositelji projekta, u izložbi sudjeluju i ostale odgojne skupine.

Dječji vrtić Križevci već duži niz godina sudjeluje u projektu ,,Škole za Afriku” u organizaciji Ureda Unicefa za Hrvatsku te sudjelovanjem u ovom projektu raznim aktivnostima potičemo kod djece altruizam i učenje o drugim kulturama.

Osnovni cilj projekta prema viziji Nelsona Mandele je da ,,obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica” kako bi svako dijete tog kontinenta dobilo svoju priliku za obrazovanje te smo uz pomoć naših roditelja donacijama potpomogli ovom plemenitom cilju.

Izložba je otvorena do subote, 27. veljače.

Vezano

Komentari su zatvoreni.