Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1314

5. veljače navršeno je 10 godina od pada Meteorita Križevci (foto iz arhive Udruge Perzeidi)
5. veljače navršeno je 10 godina od pada Meteorita Križevci (foto iz arhive Udruge Perzeidi)

U Temi Krugova slušamo trećih petnaestak minuta predavanja o klimatskim promjenama koje je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar održala u Gradskoj knjižnici u Križevcima 1. listopada prošle godine na prvoj tribini 16. Culture Shock Festivala.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Da bi hrast mogao rast Darka Posarića, knjiga za mlade je Shug Jenny Han, na odjelu beletristike Pikule ciglene boje Karla Rühmanna, a na stručno-znanstvenom odjelu Faktologija: Deset razloga zašto pogrešno vidimo svijet i zašto je sve mnogo bolje nego što mislimo Hansa Roslinga, Anna Rosling Roennlund i Ole Roslinga.

Na današnji datum rođen je William Henry Harrison, propala je Seljačka buna Matije Gupca, “izumljena” je odbojka, utemeljen je Davisov kup, osnovan je sovjetski Aeroflot, otkriven je kopernicij, umrli su Fjodor Mihajlovič Dostojevski, Ksaver Šandor Gjalski, Max Yasgur i Sergej Vladimirovič Iljušin.

U Vijestima Krugova spominjemo arheološko otkriće u Puli, internetsku platformu Croatian.film, Modernu galeriju, najbolje muzeje u Europi, događaje na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo istraživanja Marsa i Mjeseca, te desetu obljetnicu Meteorita Križevci.

Zanimljivosti obrađuju gibanje Zemljinih tektonskih ploča.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Antonija Vivaldija, Giuseppea Verdija, Albana Berga, Billa Haleya, grupe The Doors, te iz filma Moje pjesme moji snovi.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1314 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 9. veljače od 17 do 18 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.