Za liječnike primarne zdravstvene zaštite održana online edukacija o primjeni antimikrobnih lijekova

U sklopu kampanje „Upravljanje primjenom antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Koprivničko – križevačkoj županiji“ u prostorijama Županijske uprave, u petak, 29. siječnja održana je online edukacija za liječnike opće prakse s područja županije. Edukaciju su održale  autorice kampanje univ.mag.pharm.spec. Darija Kuruc Poje iz Bolničke ljekarne OB Koprivnica, dr. Vesna Mađarić s Odjela infektologije OB Koprivnica i dr. Vlatka Janeš Poje iz Službe za mikrobiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Podsjetimo, riječ je o kampanji koju je financijski i organizacijski podržala Županija kako bi se opću i stručnu javnost upozorilo na štetnost koju uzrokuje prekomjerno korištenje antibiotika u liječenju.  Prošlog tjedna kampanja je predstavljena  i u Županijskoj upravi  na kojoj je istaknuto kako je iznimno važno prenijeti javnosti poruke o odgovornoj i racionalnoj potrošnji jednog od najvećih otkrića u medicini i civilizaciji općenito – antibiotika.

Spomenimo kako će se ove godine s obzirom na nemogućnost održavanja edukacija i tribina uživo zbog epidemioloških mjera za edukacije koristiti online webinar, a kroz sljedećih mjesec dana u ordinacijama će se dijeliti i edukativni letci namijenjeni informiranju građana i zdravstvene zajednice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.