Ovog vikenda na Future Hubu o prostoru i vremenu

Dr.sc. Petar Pavlović na prvom predavanju objašnjava temeljne pojmove fizike (Foto: Hrvoje Belani)

 

Future Hub Križevci u subotu nastavlja sa ciklusom predavanja “U potrazi za smislom znanosti” i bavit će se smislom prostora i vremena. Što su prostor i vrijeme? Jesu li konačni ili beskonačni? Jesu li prostor i vrijeme samo iluzije ili stvarno postoje? Možemo li uopće spoznati što oni jesu ili moramo zauvijek ostati u neznanju? Kakvi su prostor i vrijeme klasične fizike i čemu nas o smislu prostora i vremena uče specijalna teorija relativnosti i opća teorija relativnosti – teme su o kojima će sa srednjoškolcima i zainteresiranim građanima raspravljati voditelj programa dr. sc. Petar Pavlović.

“To su samo neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati u našem drugom predavanju i na koja ćemo nastojati ponuditi barem neke odgovore i tako se nastojati približiti smislu pojmova prostora i vremena. Sva pitanja u vezi predavanja i prijedlozi za sljedeće teme diskusija su više nego dobrodošli”, rekao je Pavlović.

U skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom, koja nažalost ne dopušta živa predavanja koja su najviše primjerena našoj temi, i ovo će biti online. Dobrodošli su svi koji žele misliti i postavljaju pitanja, potrebno se samo najaviti na futurehub@udruga-point.hr  do subote 30. siječnja u 17 sati kako bi dobili podatke za pristupanje predavanju.

Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH, vrijednost mu je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.