Županija za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj godini osigurala osam milijuna kuna

U prostorijama Županijske uprave u petak, 15. siječnja župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović potpisali su Ugovor o javnoj nabavi za obavljanje usluge prijevoza učenika osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija za 2021. godinu. Riječ je o trećem godišnjem ugovoru koji je predviđen po Okvirnom sporazumu za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za razdoblje 2019.-2021. godine.

Vrijednost ugovora za 2021. godinu iznosi 7.948.260,00 kuna s PDV-om i odnosi se na 180 nastavnih dana, a u ugovor su uključene i dodatne linije koje je bilo potrebno uvesti zbog sigurnosti učenika i poštivanja epidemioloških preporuka uslijed epidemije bolesti COVID-19. Dodajmo da je ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim gradskim bazenima Cerine.

Na potpisivanju ugovora, kojem su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, bilo je govora i o organizaciji prijevoza za srednjoškolce kojima se sufinanciraju mjesečne karte za koje učenici, odnosno njihovi roditelji izdvajaju simboličnu cijenu. U Koprivničko-križevačkoj županiji javni linijski prijevoz (autobusni i željeznički) obavljaju tri prijevoznika – Čazmatrans Promet d.o.o., Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz d.o.o., a sa svima je dogovoreno da se od ponedjeljka ponovno uvode linije na kojima putuju učenici srednjih škola.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.