Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1310

Jupiter i Saturn snimljeni s Ratarne nad Križevcima 26. prosinca prošle godine. Sad se njima pridružio i Merkur ali oblačno nebo danima nam ne dopušta da i to vidimo (foto M. Vujić)

 

 

Jupiter i Saturn snimljeni s Ratarne nad Križevcima 26. prosinca prošle godine. Sad se njima pridružio i Merkur ali oblačno nebo ne danima nam ne dopušta da i to vidimo (foto M. Vujić)
Jupiter i Saturn snimljeni s Ratarne nad Križevcima 26. prosinca prošle godine. Sad se njima pridružio i Merkur ali oblačno nebo danima nam ne dopušta da i to vidimo (foto M. Vujić)

 

U Temi Krugova slušamo snimku prve polovice predavanja Gorana Mileka, profesora geografije, o njegovom putovanju Švedskom, koje je održao 17. listopada 2020. godine na 9. Pinklec festu u Križevcima. Danas je riječ o Stockholmu.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Svjetlana i sni o letu Dominika Vukovića, knjiga za mlade je Grad od blata Deborah Ellis, na odjelu beletristike Kužni pil Pavla Pavličića, a na stručno-znanstvenom odjelu Školovanje od kuće i nastava na daljinu u vrijeme HR-COVID-19 Ivane Batarelo Kokić i grupe autora.

U Vijestima Krugova govorimo o predstojećoj Noći muzeja, o izložbi Više od svjetla i soli – 200 godina hrvatskih svjetionika te o (ponekad) bržoj vrtnji Zemlje.

Na današnji datum rođeni su Charles Perrault, Dragojlo Kušlan, Johan August Arfwedson, Jack London, Ferenc Molnar, sklopljen je Aachenski mir, jak potres pogodio je Haiti, provalio je vulkan na Filipinima, umrli su Pierre Fermat, Hermann Minkowski, Robert Frangeš-Mihanović i Agatha Christie.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo projekte Starlink i James Webb teleskop.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Georga Friderica Handela, Gaetana Latille, Jacquesa Duphlyja, Yngwieja Malmsteena, grupa ABBA i Led Zeppelin, te Aleksandra Ljiljka.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1309 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 5. siječnja od 17 do 18 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.