Križevačka sudska vježbenica na natjecanju u Rumunjskoj

Sudska vježbenica Sandra Sokolić, zaposlena na Općinskom sudu u Križevcima, bila je jedna od troje vježbenika koji su predstavljali Hrvatsku na 3. međunarodnom natjecanju svih pravosudnih instituta i škola u okviru projekta THEMIS 2008, održanom krajem rujna u Bukureštu u Rumunjskoj.

“Napravili smo rad na temu međunarodnog prava, tj. osvrnuli smo se na međunarodnu pravnu pomoć i izvođenje dokaza o građanskim pitanjima u inozemstvu, za što smo u Bukureštu održali i usmenu prezentaciju”, objašnjava 25-godišnja pravnica Sandra Sokolić koja se, kaže, dva mjeseca pripremala za nastup, koji je uključivao i slanje pismenog rada na 30 kartica na engleskom jeziku. Dvoje kolega koji su joj svo vrijeme pomagali u oblikovanju teme bili su Renato Dereš, vježbenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, te Marina Žic, vježbenica u riječkom Županijskom ODO, s kojima se Sandra upoznala tek na zagrebačkom aerodromu uoči puta.
Ovo natjecanje pravnika u Rumunjskoj organizirali su Nacionalni pravosudni institut Rumunjske i portugalski Centar za pravosudne studije, što govori, priznaje Križevčanka, da se radi o značajnom događaju koji je okupio sudionike iz mnogih europskih zemalja.
“Smisao cijele manifestacije bio je stvoriti veze i osjećaje zajedništva među pravnicima različitih država, a samo je natjecanje ipak bilo u drugom planu. Vladala je odlična atmosfera s druženjima, pa smo kroz susrete upoznali ne samo druge kulture već i osobine njihovih pravnih sustava”, napominje Sandra, koja zahvalu za put u Rumunjsku duguje svojoj sutkinji Dubravki Srečec-Fletko i predsjednici križevačkog Općinskog suda Mirjani Nemec, te Pravosudnoj akademiji i Ministarstvu pravosuđa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.