Razriješena serija kaznenih djela teških krađa na području Križevaca

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika starosti 20, 28 i 25 godina sa šireg križevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se da su trojica osumnjičenika provalili ili pokušali provaliti u više vikend objekata na području Kloštra Vojakovačkog, Gornje Glogovnice i Treme Osuđevo te jedan na području Svetog Ivana Zeline iz kojih su otuđili razni ručni alat, informatičku opremu, zvučnike, ključeve i dr.

Također, sumnja se da su 20 i 28-godišnjak provalili ili pokušali provaliti u više vikend objekata na području Čabraji i Velikog Potočeca te na jednom oštetili prozor. Iz vikend objekata su otuđili razni ručni alat, kablove, zvučnike i dr. Nadalje, sumnja se da su provalili u garažu i kuću u Ladincu odakle su otuđili razni ručni alat. Potom su u Cubincu provalili prostorije tvrtke odakle su otuđili razni ručni alat, dva skenera, dva tableta i dr. Nadalje, u Cepidlaku su provalili u dva radna stroja iz kojih su otuđili gorivo i vatrogasne aparate, dok su u Križevcima ušli u prostor tvrtke te iz priručnog kontejnera otuđili ručni alat, a iz radnog stroja gorivo.

Ukupno su razriješena 32 kaznena djela, koja su počinjena od listopada prošle godine do siječnja ove godine. Izvršenim pretragama obiteljskih kuća i drugih prostorija te prijevoznih sredstava osumnjičenih pronađena je veća količina predmeta kaznenih djela. Ukupna materijalna šteta iznosi više od 80.000 kuna.   

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari protiv osumnjičenika će biti podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.