Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1309

9. Pinklec fest 17. listopada 2020. - Goran Milek, profesor geografije, o putovanju Norveškom (foto R. Matić)
9. Pinklec fest 17. listopada 2020. - Goran Milek, profesor geografije, o putovanju Norveškom (foto R. Matić)
9. Pinklec fest 17. listopada 2020. – Goran Milek, profesor geografije, o putovanju Norveškom (foto R. Matić)

 

U Temi Krugova slušamo snimku drugog dijela predavanja Gorana Mileka, profesora geografije, o njegovom putovanju Norveškom, koje je održao 17. listopada 2020. godine na 9. Pinklec festu u Križevcima. Slušamo o muzejima u Oslu i o Vikinzima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Vjetar u vrbama Michela Plessixa, knjiga za mlade je Tišina prekrivena lišćem Tihomira Mraovića, na odjelu beletristike Bagdadski čopor Briana K. Vaughana, a na stručno-znanstvenom odjelu Zov dalekih obala: Knjiga 2: Tihi ocean 1: Od Paname do Australije: Jedrilicom oko svijeta Nenada Vlahovića.

U Vijestima Krugova govorimo o izložbama, muzejima i kinima, te kako uspijevaju funkcionirati u vrijeme pandemije i potresa, a onda i kako se živjelo u Pompejima prije skoro dva tisućljeća.

Na današnji datum rođeni su Umberto Eco, Nina Vavra i Janica Kostelić, patentiran je parni stroj, otkrivene su X-zrake, prvi su koncert imali Zagrebački solisti, umrli su Marko Marulić, Julije Klović, Max Born i Harold Clayton.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo “inventuru” događanja 2020. godine.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Ludwiga van Beethovena u izvođenju Zagrebačkih solista, Edvarda Griega, grupe Shadows, pjevanje Johnnyja Adamsa, te Amire Medunjanin uz Zagrebačke soliste.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1309 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 5. siječnja od 17 do 18 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.