(FOTO) Projekt vrijedan 18 milijuna kuna, Sveti Petar Orehovec za godinu dana dobiva dvoranu

Župan Darko Koren danas je u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića i pročelnice Upravnog odjela  za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek, obišao gradilište buduće školske sportske dvorane u općini Sveti Petar Orehovec za koju je sredinom prošlog mjeseca svečano potpisan Ugovor o početku izgradnje. Župana Korena i suradnike dočekali su načelnik Općine Franjo Poljak, ravnatelj Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Stjepan Lučki te ispred izvođača radova član Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mario Biljan.

Načelnik Poljak zahvalio je županu i Županijskoj upravi na sudjelovanju i partnerstvu u projektu vrijednom 18 milijuna kuna istaknuvši kako očekuje da se projekt od velikog značaja za zajednicu realizira unutar definiranih rokova.

Na početku smo izgradnje iznimno vrijednog objekta koji će unaprijediti  ne samo uvjete za naše školarce i nastavnike već će podići  kvalitetu života naših stanovnika jer će omogućiti provođenje brojnih aktivnosti koje nisu isključivo vezane za školski program. Vjerujem kako će se izgradnja dovršiti kroz 12 mjeseci te kako ćemo se iduće godine naći na ovom mjestu u svečanoj atmosferi. Hvala županu i Županijskoj upravi na velikoj podršci te izvođaču radova koji će uvjeren sam ovaj projekt realizirati u skladu s najvišim standardima“, kazao je načelnik Poljak.

Župan je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi projekta te načelniku Poljaku na kvalitetnoj suradnji tijekom godina napomenuvši kako je izgradnja dvorane od izuzetno važnog ekonomskog i društvenog značaja za cjelokupno područje koje obuhvaća općinu Sveti Petar Orehovec.

Zadovoljstvo početkom realizacije projekta iskazao je i ravnatelj Stjepan Lučki nakon čega je uslijedilo i svečano preuzimanje povelje o početku izgradnje te blagoslov gradilišta koji je zazvao župnik župe svetoga Mihaela Arkanđela u Miholcu i župni upravitelje župe svetoga Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu vlč. Krunoslav Detić.

Podsjetimo, sukladno ranije potpisanom Sporazumu o suradnji između Općine i Županije, Županija će za izgradnju školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu osigurati 7,5 milijuna kuna, dok će Općina izdvojiti 10,5 milijuna kn pri čemu Županija financira 50 posto troškova koji su u sklopu pedagoškog standarda. Državni pedagoški standard jasno definira veličinu objekta, a kako Općina Sveti Petar Orehovec ima potrebu za većim objektom, dio koji je iznad standarda Općina financira samostalno.

Vezano

Komentari su zatvoreni.