Na području županije počinje kampanja cijepljenja protiv koronavirusa

Nakon što je u Hrvatsku stiglo prvih 9750 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, koje je preuzeo Hrvatski zavod za javno zdravstvo, krenulo se s distribucijom cjepiva prema županijskim zavodima za javno zdravstvo.

U Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije stiglo je 315 doza cjepiva, a prve će se cijepiti najugroženije skupine građana. Prema rasporedu, danas se cijepe korisnici Doma za starije i nemoćne Koprivnica.

Riječ je o simboličnoj količini cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca kojima se pridružila i Hrvatska, a nakon toga će svakog tjedna stizati nove doze prema Planu cijepljenja koji je donijela Vlada RH. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane da se odazovu cijepljenju, pod sloganom kampanje “Misli na druge – cijepi se”.

Dosad je Hrvatska osigurala 5.905.000 doza cjepiva s ciljem da se protiv koronavirusa cijepi minimalno 70 posto građana, a cjepivo će biti besplatno te će se građani cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Cijepljenje će se istodobno odvijati u svim županijama, a do kraja ožujka u Hrvatsku bi trebalo stići 270.000 doza cjepiva.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.