Saša Šikić dobitnik godišnje nagrade za razvoj školskog sporta u RH

Lijepe vijesti objavio je Hrvatski školski sportski savez. Naime, ovaj savez od svoga osnutka (prosinac 2006.) dodjeljuje nagrade školskog sporta za tekuću kalendarsku godinu. Nagradu se dodjeljuje najboljim Školskim sportskim društvima u kategoriji osnovnih, te srednjih škola ali i pojedincima.

U Koprivničko-križevačkoj županiji dobitnik godišnje nagrade za doprinos razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2019./2020. je Saša Šikić, dugogodišnji učitelj u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, koji, pored toga, četiri sata nastave odrađuje i u gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Ističe se i trenerskim angažmanom u košarci. Naime, Šikić je trener mladih postava u KK Radnik i trener košarkašica Radnika. Kada uzmemo u obzir i sjajne rezultate koje učenici OŠ Sveti Petar Orehovec ostvaruju na raznim natjecanjima, a da pritom nemaju niti školsko – sportsku dvoranu (u izgradnji je), tada možemo s punim pravom zaključiti kako je ova nagrada završila u pravim rukama.

“Prema našem mišljenju, Školsko sportsko društvo je puno više od samog sporta. Ono je balans sporta u sprezi s odgojem i obrazovanjem. S jedne strane je obaveza jer se odvija u školi i učenici predstavljaju školu, a s druge strane nije jer učenik i njegovi roditelji sami odabiru žele li nastupati za školu i to sve prema strogim pravilima HŠSS-a. Uistinu smatramo da ju ogromna vrijednost nastavnika TZK u motivaciji, radu i odgoju učenika, a vrlo često taj njihov ogroman doprinos prođe „ispod radara“, neprimijećen”, objasnio je u priopćenju Hrvatski školski sportski savez.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.