Križevačke blizanke završavaju diplomski za vrijeme Eura: ‘One proživljavaju neostvareni san’

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija proživljava najljepše trenutke u svojoj povijesti. Večeras ih očekuje izravan duel protiv Njemačke za plasman u polufinale, što bi bio prvi takav rezultat naše reprezentacije na nekom od tri velika natjecanja (EP, SP, OI). Hrvaticama će za polufinale biti dovoljan i neriješen rezultat, a ako u ranijem dvoboju dana Nizozemska upiše pobjedu protiv Rumunjske, tada će izabranice Nenada Šoštarića čak i uz poraz od jednog gola razlike proći u polufinale.

Križevačku sportsku javnost ponosnim može činiti da su dio ovog nevjerojatnog uspjeha i dvije Križevčanke, izdanak lokalne škole rukometa – sestre Larissa i Dora Kalaus. Reportažu s njihovim roditeljima Tihomirom i Verom napravili su kolege iz 24 sata, a roditelji Kalaus ispričali su kako su u djetinjstvu njihove kćeri trenirale i taekwondo.

“Jedno vrijeme trenirale su paralelno oba sporta, čak sam ih upisala i na balet, kojim sam se i sama bavila. Ali vidjelo se nakon prvog nastupa da nemaju to u sebi i da je rukomet sport za njih”, nasmijala se majka Vera.

Sestre Kalaus su karijeru gradile i u koprivničkoj Podravci, dok su u Lokomotivi već pet godina. Paralelno uz sport ide i studiranje, obje su odlične studentice psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu s prosjekom ocjena 4,9.

“Spremaju diplomski rad, ponijele su materijale u Danskoj i tamo ga završavaju. Ako bude termina u prosincu ili siječnju, izaći će braniti rad. Dobile su i nagrade za najbolje studente vrhunske sportaše na fakultetu, što im je jako drago. Jer na prvo mjesto uvijek su stavljale učenje, a tek je onda došao sport. Ugradili smo im stav da prvo završe školovanje – dodala je za 24 sata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.