Kapetanica Podravke Larissa Kalaus operirala rame

foto: RK Podravka (Ivan Brkić/Romana Mihalec)

Jedna od najboljih hrvatskih rukometašica i nositeljica igre u reprezentaciji i RK Podravka Vegeta – Larissa Kalaus – podvrgnuta je operativnom zahvatu na desnom ramenu, izvijestio je njezin klub.

Nakon što je jesenski dio sezone u klubu odigrala na visokoj razini, zaslužila je poziv na Svjetsko prvenstvo na koje je i otišla. Bila je itekako važan kotačić u igri ženske seniorske reprezentacije, ali je za vrijeme prvenstva ozlijedila rame za koje je nakon obavljenih pretraga preporučen operativni zahvat. Operirana je prije nekoliko dana, a rađena je stražnja artroskopska stabilizacija desnog ramena, u Larissinom slučaju, šuterskog.

Larissa neko vrijeme mora mirovati, a sukladno uputama liječnika i pretragama koje slijede u narednim fazama oporavka Larissa će čekati zeleno svjetlo za povratak treninzima. Koliko će točno trajati oporavak od ove ozljede još nije poznato s obzirom da je to kod igračica individualan proces.

“Oporavak napreduje dobro, rame boli, ali to je normalno za ovo razdoblje nakon operacije. U vrijeme kad ne odmaram, pratim utakmice Europskog prvenstva, uživam u kavi i laganim šetnjama s dečkom, a jako dobar prijatelj i saveznik u oporavku su mi u ovom trenutku i knjige te serije”, rekla je za službenu stranicu kluba Larissa Kalaus koja je trenutno u Križevcima kako bi bila bliže obitelji i dobila svu potrebnu njegu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.