Drugi gradovi uče od Križevaca

Glavni grad Republike Sjeverne Makedonije Skoplje želi iskoristiti solarni potencijal za napajanje grada električnom energijom pa je stoga održan panel „Solarna energija u Skopju: Izazovi i prilike“ na kojem je jedan od govornika bio gradonačelnik Mario Rajn.

Gradonačelnik Mario Rajn predstavio je iskustvo Križevaca u postavljanju solarnih elektrana na krov javnih zgrada, Razvojnog centra i tehnološkog parka te Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci. Govorio je i o uključivanju građana u taj proces te o daljnjim planovima za postavljanje solarnih elektrana. Napomenuo je da Križevci potiču građane na postavljanje solarnih elektrana pa je zato u Proračunu grada osigurano 150.000,00 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije tj. glavnog projekta za sunčane elektrane na krovovima obiteljskih kuća.

Uz gradonačelnika, na panelu su sudjelovali Aleksandar Dedinec ispred Istraživačkog centra za energiju i održivi razvoj pri Makedonskoj akademiji znanosti i umjetnosti, predsjednik Udruge solarna Makedonija Ilija Nasov, Filip Serafimov ispred AD Gradski energetski sustavi i voditelj odjela za energetsku učinkovitost u gradu Karposhu Ljupco Dimov.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.