Nordijsko hodanje za zdraviju kralježnicu

Škola trčanja i nordijskog hodanja Atletskog kluba Križevci organizira predavanje o dobrobiti hodanja za osobe s kroničnim bolovima u kralježnici. Predavačica je magistra fizioterapije i instruktorica nordijskog hodanja Astrid Mudri i pokazat će osnovnu tehniku nordijskog hodanja pomoću INWA metode poučavanja u 10 koraka. Nordijsko hodanje je vrsta tjelesne aktivnosti u kojoj se koordiniranim radom ruku i nogu, uz korištenje štapova, aktivira 90 posto mišića tijela pa se tako jačaju i mišići kralježnice, pogotovo duboki stabilizatori. Upravo se zato nordijsko hodanje preporučuje osobama s kroničnom boli u kralježnici za koju je često krivac nedovoljno kretanje i sjedilački način života, zatim krivo držanje tijela i mišićna slabost.

Instruktorica će pokazati greške koje se najčešće rade pri hodanju, ali i načine kako ih ispraviti. Govorit će o tome kako bi trebao izgledati trening, što nam je sve potrebno za hodanje, kao i savjet za odabir štapova. Naglasak predavanja bit će na prednostima nordijskog hodanja za zdravlje kralježnice i drugih sustava u tijelu.

Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost, a održat će se u petak 15. prosinca u 18 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.