Prva filmska projekcija već ovaj vikend

Kino je zatvoreno, filmski klasici i dalje žive, a Križevčani u njima mogu uživati u sklopu projekta Future Hub. Osim programa za učenike osnovnih i srednjih škola, dio aktivnosti, poput filmskih projekcija, namijenjen je široj javnosti. Prva na rasporedu od filmskih poslastica je film Šarada (Charade) iz 1963., kojeg nazivaju i najboljim Hitchcockovim filmom kojeg Hitchcock nikad nije snimio. Riječ je o klasiku s izvrsnom glumačkom postavom, koji je zbog “sitne” pogreške ušao u povijest kao primjer neuspješne zaštite autorskih prava.

Ovo remek djelo Stanleya Donena s Caryjem Grantom, Audrey Hepburn i Jamesom Coburnom, postao je jedan od najboljih filmova koji se mogu pogledati besplatno. Naime u nazivu filma dogodila se pogreška zbog koje riječ, skraćenica ili simbol „Copyright“, kojim se označavaju autorska prava, nigdje nije navedena i zbog toga je film javno dostupan. Jedino što je zaštićeno autorskim pravima jest odlična glazba Henryja Mancinija.

Filmska projekcija Šarade na rasporedu je u subotu 28. studenog u 19 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta. S obzirom na epidemiološke mjere, projekciju smije pratiti najviše deset posjetitelja pa je dolazak potrebno najaviti na futurehub@udruga-point.hr.

Vrijednost projekta je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.