Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1302

U Temi Krugova slušamo početak predavanja koje je 6. studenoga održao geolog prof. dr. sc. Tihomir Marjanac na otvorenju izložbe Impaktori, impakti, impaktni krateri i njihove posljedice u dvorani zgrade Turističke zajednice grada Križevaca. Predavanje govori o dosadašnjim sudarima Zemlje sa svemirskim tijelima, o posljedicama tih sudara i o opasnostima od takvih sudara u budućnosti. Izložba ostaje otvorena do kraja ovoga mjeseca.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Đuro Hodalica Ante Tomića, knjiga za mlade je Ja i moja suprotnost: Knjiga svih karaktera Oscara Brenifiera, na odjelu beletristike Nikome neću reći Catherine McKenzie, a na stručno-znanstvenom odjelu Ljudski rod: Povijest čovječnosti Rutgera Bregmana.

U Vijestima Krugova saznajemo da je otvorena obnovljena Palača šećerane u Rijeci, da Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu prilagođava sadržaj slabovidnim, slijepim i osobama s teškoćama čitanja, da je umro kipar Ivan Kožarić, da će biti postavljena izložba Mirka Ilića u Botaničkom vrtu u Zagrebu, te da je projekt Lokrum – Botanički vrt dobio posebno priznanje.

Na današnji datum rođeni su Janko Polić Kamov i Martin Scorsese, otvoren je Sueski kanal, umrli su Auguste Rodin i Ante Trumbić. 16. studenoga je Svjetski dan nepušača i Međunarodni dan studenata.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novu posadu na Međunarodnoj svemirskoj stanici, meteorski potok Leonidi i izložbu o sudarima Zemlje sa svemirskim tijelima u Križevcima. Nalazimo još novosti iz astronomije i astronautike.

U Zanimljivostima spominjemo neke do sada zabilježene klimatske ekstreme, a emisija završava mislima Katarine II Velike koja je umrla na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Giuseppea Verdija, Petra Iljiča Čajkovskog, Krunoslava Kiće Slabinca, Vlatka Stefanovskog, Johna Lennona i Yoko Ono, te grupa Katarina II i The Beatles.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1302 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 17. studenoga od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.