U tijeku je Climathon Križevci, četiri tima rade na rješenjima za prilagodbu na klimatske promjene

Dana 7.11.2020. u 11h započeo je prvi Climathon Križevci na temu „Aktivno građanstvo kroz nove tehnologije“. Četiri tima su, zajedno sa svojim mentorima, započela rad na rješenjima za prilagodbu na klimatske promjene našeg Grada. Pozdravni govor održala je Kristina Posilović, savjetnica ministra Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, istaknuvši važnost civilnog sektora i aktivnog građanstva u razvoju i napretku zajednice te svoju punu podršku u daljnjem radu. Gradonačelnik Mario Rajn je u svom govoru ohrabrio sudionike, zahvalio svima na uspješnoj organizaciji te iznio zadovoljstvo ovakvim aktivnostima koje okupljaju mlade našeg Grada.

Event organiziraju Grad Križevci, Zelena energetska zadruga, Križevačka udruga mladih, KLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu, udruga P.O.I.N.T Križevci pod pokroviteljstvom Križevačkog poduzetničkog centra, tvrtke CARIGRAD te medijskim pokroviteljstvom portala Križevci.info.

Tijekom tjedna, timovi će s mentorima razvijati svoju ideju i stvoriti marketinški atraktivan video svog rješenja kako bi tu ideju približili građanima. Završni događaj Climathona bit će 13.11. u 15 sati kad timovi iznose svoja rješenja te će najuspješniji biti nagrađeni.

Podsjećamo, Climathon je globalni pokret gradova koji klimatske promjene vide kao priliku za povezivanje, okupljanje i suradnju gradova i građana, istraživača, studenata, dizajnera, programera, kreativaca i poduzetnika oko inovacija i kreativnih rješenja kojima se ublažavaju izazovi klimatskih promjena u gradu. Ovaj pokret je dio Climate-KIC alata kojim se teži ostvarenje kružne ekonomije, a što se dodatno razvija kroz inicijativu “Future cities of SEE”, odnosno lokalno pokrenutu inicijativu Križevci2030. Climathon u Križevcima je podijeljen na dva izazova: „Sudjeluj!Križevci- Consul kao platforma za aktivno građanstvo“  koji je usmjeren na promoviranje uključenja građana u pitanja klimatskih promjena te „Lokalna valuta za kružnu ekonomiju“ koji je usmjeren na razvoj kružne ekonomije u lokalnoj zajednici.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.