Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1300

Ivan Mušlek na Pinkec festu 17. listopada (foto iz arhive portala)

 

Ivan Mušlek na Pinkec festu 17. listopada (foto iz arhive portala)
Ivan Mušlek na Pinklec festu 17. listopada (foto: iz arhive portala)

 

U Temi Krugova slušamo prvu polovicu predavanja o dojmovima s putovanja po Gruziji i Armeniji koje je na ovogodišnjem Pinklec festu 17.listopada održao Ivan Mušlek.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Čovječuljci = Tiny People Ule Reić, knjiga za mlade je Frida Kahlo: Život u slikama (strip) Maríje Hesse, na odjelu beletristike Oprosti Ide Hegazi Hoyer, a na stručno-znanstvenom odjelu Tijelo: Priručnik za korisnike Billa Brysona.

U Vijestima Krugova saznajemo da je HAZU objavila knjigu Ante Tresića Pavičića o hrvatskoj povijesti, da će se Zagreb Film Festival zbog korone ove godine ipak održati potpuno online, da je umro Mladen Kušec, da je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja zaključio EU-projekt Muzej budućnosti, te da Lauba izložbom predstavlja najbolje od autora mlađe i srednje generacije iz svoje kolekcije.

Na današnji datum rođeni su Charles Bronson, Benvenuto Cellini, Adolf Dassler, André Malraux, Slobodan Novak i Monica Vitti. Kristofor Kolumbo je ugledao Dominiku, umrli su Henri Matisse, Bob Kane i Leon Theremin.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo otkrivanje planeta koji ne pripadaju nijednoj zvijezdi te uspješno uzimanje uzoraka s asteroida Benu. Najavljujemo i otvorenje izložbe Impaktori, impakti, impaktni krateri i njihove posljedice u prostorijama Turističke zajednice grada Križevaca, autora prof. dr. sc. Tihomira Marjanca, dr. sc. Marine Čalogović te Karla Bermanca.

Zanimljivosti govore kako nam lišće može pomoći u izučavanju klime na Zemlji u davna vremena, a emisija završava izrekom Seana Conneryja koji je preminuo 31. listopada.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Vincenza Bellinija, Johna Barryja, Ennija Morriconea, Jerryja Bocka, Bojana Adamiča, grupa The Beatles, The Beach Boys te Radost! i Marija Kovača.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1300 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 3. studenoga od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.