Brojne aktivnosti u sklopu Dječjeg tjedna i proslave 70. godina Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske

Ovaj tjedan u sklopu Dječjeg tjedna održale su se razne aktivnosti za djecu. Tako je u srijedu gradonačelnik Mario Rajn djeci u Igraonici Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci čitao priču „Stablo knjiga“.

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ održale su se radionice „Naopake bajke i knjige koje vole djecu“. Aktivnosti unutar radionica su kamishibai kazalište, pripovijedanje bajki, izrada lutaka od papira, scenske improvizacije.  S obzirom na veliku zainteresiranost, odradili su još jednu aktivnost – izradu slikovnice po principu igre s bajkama. Predstavljanje tih slikovnica bit će u ponedjeljak, a sve će biti digitalizirane i objavljene krajem idućeg tjedna na stranicama školske knjižnice.

Udruga Vrtuljak organizirala je online senzomotoričku radionicu za predškolce „Zavrti tijelo i opusti se“ u kojoj su pričali priču, a još jedna radionica održana je jučer u 19,30 sati.

 

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci održala je likovno-kreativnu radionicu za niže razrede osnovne škole, a održano je i predstavljanje časopisa „Meridijani“, hrvatskog časopisa za djecu, mlade i odrasle iz područja zemljopisa, povijesti, ekologije i putovanja.

Jučer je u Atriju Gradske knjižnice održana i izložba „Grad budućnosti“. Izložba je to dječjih radova, a aktivnost se održala u sklopu europske inicijative „Gradovi budućnosti jugoistočne Europe“ Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Climate – KIC). Organizatori aktivnosti su Zelena Energetska Zadruga i KLIK, Grad Križevci, Osnovna škola „Vladimir Nazor“ i Osnovna škola Ljudevita Modeca, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci.

Dječji tjedan završava danas održavanjem natjecanja „Najbolji tim u gradu“ u kojem se timovi sastavljeni od roditelja i djeteta natječu u raznim disciplinama kao što su skakanje u vreći ili pucanje na gol.

Obilježavanju se i ove godine pridružuje udruga “Perzeidi” pa će tako danas od 19 sati upriličiti promatranje neba na Strossmayerovom trgu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.