Loš sportski vikend: Porazi nogometaša i košarkaša križevačkog Radnika

Netom završeni vikend donio nam je dvostruki obračun Križevaca i Ludbrega, no u oba su slavili predstavnici grada kojeg se kolokvijalno naziva “centar svijeta”.

Krenimo od nogometa, odnosno 3. HNL Sjever. Radnik je gotovo tri tjedna držao 1. mjesto na prvenstvenoj ljestvici, no gostovanje kod Podravine nije bilo uspješno i porazom od 1:0 (strijelac Golub u 44. minuti) naši su igrači prepustili čelnu poziciju Mladosti iz Ždralova. Srećom, oni su “samo” remizirali na gostovanju kod Virovitice, tako da su, kada pogledamo ljestvicu, bodovno izjednačeni s križevačkim sastavom. Oba kluba imaju po 22 boda, a nadolazeće nas subote u Križevcima čeka pravi spektakl i derbi. Dvoboj Radnika i Mladosti bit će izravan okršaj za odvajanje na vrhu ljestvice i prava je nesreća što se zbog epidemioloških mjera mora igrati pred praznim tribinama.

Što se košarkaške 2. Muške lige sjever tiče, Radnik je gostovao kod Grafičara, jedne od najjačih momčadi lige i upisao težak poraz. Primili su nevjetojarnih 126 poena, pritom zabivši 84, tako da je konačan minus iznosio čak 42 poena. Najraspoloženiji u redovima Radnika bio je njihov daleko najstariji igrač – Tomislav Maslić – koji je zabio 28 koševa. Iskusni playmaker Tomislav Matoić dodao je 22 poena, dok je od ostatka ekipe dvocifren bio još samo DOminik Nervo s 10 ubačaja.

Nakon tri odigrane utakmice, Radnik je na omjeru od 1 pobjede i 2 poraza, što im je trenutno dovoljno za 5. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.